Linke toestanden gedownload

In Nederland zijn voor het eerst portaalsites uit de lucht gehaald omdat ze links aanboden naar servers van het filesharing-programma 'eDonkey'. De fiscale opsporingsdienst viel als een volleerde commisaris De Cock (met ck) binnen op 9 plaatsen, en hield 8 personen aan. De acht riskeren 4 jaar cel en een fikse boete. De opsporingsdienst kwam in actie na een klacht van het anti-piraterij-clubje 'Stichting Brein'.
Het is de
Marcel Heymansen en Ifpi's van deze wereld blijkbaar hoe langer hoe meer menens. Als het van hen afhangt krijgen overtreders van de auteursrechten niet alleen een zitje op de beklaagdenbank, maar op de koop toe 50 zweepslagen en 20 stokslagen. Ook in ons land worden geregeld mensen op de vingers getikt door auteursrechten-organisatie Ifpi of door bange providers. Kan je eigenlijk nog zonder problemen linken in je tekst naar eDonkey of Kazaa of Soulseek?
De ironie wil ondertussen dat half Vlaanderen er lustig op downloadt. Het mag niet, maar de kans dat straks ridder Marcel met het zwaard in de aanslag voor de deur staat is zo goed als onbestaande.