Ramptoeristen voor Phi Phi-baai

Heeft u het ook gezien? Amper 4 dagen na de verwoestende tsunami in Zuid-Oost Azië staken de eerste ramptoeristen al de kop op. Dat bleek uit een reportage van het actualiteitenmagazine Telefacts.
Sommige toeristen in Thailand, die de ramp wellicht ervaren als een smet op hun welverdiende en -betaalde vakantie, maken van de nood een deugd, en trakteren hun vrienden op een rondje sightseeing op hun riante jacht naar het
rampgebied. Geposteerde levende lichamen zitten doodleuk een paar kiekjes te schieten voor de kleinkinderen, met drankje in de hand. Eindelijk, écht drama vanop de eerste rij! Alleen het popcorn ontbrak nog.
Het leek me al straf genoeg dat
sommige van die luxepaarden zich daags na T(sunami)-day comfortabel gingen installeren op een stukje schoongemaakt strand. Aan de geur van rottend vlees kan je blijkbaar ook al wennen... Maar dit lijkt me pas echt een brug te ver.
Het fenomeen ramptoerisme bestaat al langer natuurlijk, maar een mensenlichaam in ontbinding lijkt me toch nog wat anders dan een rottende potvis. Een korte google-sessie leert me trouwens dat er ook zoiets bestaat als internet-ramptoerisme, althans volgens
deze blogger.
Heeft u de uitzending gemist? Klik
hier voor een herkansing. Het bewuste fragment maakt zijn opwachting in de elfde minuut.