Pietel weet het beter

Ene Pietel heeft weer eens de blogprimeur van het jaar afgeschoten. Antwerpen Blogt blijkt al te testbloggen, en oh wat zullen we dat geweten hebben! De noeste blogger vraagt zich in één adem af in welk hokje hij Antwerpen Apart moet steken. Hokjes zijn nu eenmaal van levensbelang in de blogosfeer, al is het maar om het ego van, en het aura rond de edele blogger te strelen als ware het een Siamese kat die net uit de baarmoeder van mama kat is gekropen. Een simpele ziel zou al gauw genoegen nemen met het onderschrift van de header, maar zo niet Pietel dus.

Pietel meent het nochtans goed. Pietel boort geen groepsblogs of nieuwssites in test- of ontwikkelingsfase de grond in. Pietel geeft ons alleen maar op dringend verzoek en vet betaald -de factuur volgt nog, heeft hij ons verzekerd- zijn goedbedoeld advies over een project dat nog niet af is. De initiatiefnemers zijn immers niet zo slim en onderlegd als Pietel -zelfverklaarde web-nerd met een origineel Wordpress-template!-, en dragen speklappen op de ogen. Kortom, Antwerpen Blogt en Antwerpen Apart hebben Pietel nodig. Zo nodig als de sik van Hugo Coveliers.

Bon, en nu even ernstig. Waar gaat het hier eigenlijk over bij Antwerpen Apart? (Over Antwerpen Blogt zwijg ik, daar zijn anderen beter voor geplaatst.) Er verschijnt een interview in Metro over weblogs; ééntje over Antwerpen Apart. 'Vriendjespolitiek' fulmineren Pietel en zijn kudde schapen. De auteur van het artikel bleek immers zelf een weblog te onderhouden, en net zoals ik, teksten van zijn weblog te laten publiceren op de groepsblog I Know Nothing. En dus is de link gelegd.
Ik zeg het nog één keer en nooit meer; ik ken Bram Souffreau niet, en heb pas kennis genomen van het interview na de publicatie ervan. Maar ach, het zal het zelfingenomen blogosfeertje worst wezen, want als er iemand in Metro had moeten staan, dan toch wel een échte weblog zeker! Pietel bijvoorbeeld. Maar zeker geen nieuwssite die -in een overgangsfase en dus voorlopig- gebruik maakt van bestaande weblogtechnologie. Want is dat wel een weblog? Dàt is immers de hamvraag die ons allemaal uit onze slaap moet houden, en niet de hervorming van het pensioenstelsel. Laat ons wel wezen.

Post scriptum: ZonderZever is mijn persoonlijke weblog, en heeft niets te maken met andere internetsites/weblogs.