De koeienvlaaien van Ysebaert: een scheet in een fles

Satire, ironie, en andere subtiele vormen van humor zijn een delicate materie, en bestaan alleen bij gratie van de ontvanger. Voormalig tv-psycholoog en VLD'er in eenzaam hart en nieren Edwin Ysebaert maakt zich boos in de reacties op Kannibaal, en beschuldigt ondergetekende van het internetgewijs verspreiden van een reeds rechtgezette krantenkwakkel uit De Standaard. Ysebaert heeft zich nooit seksueel vergrepen aan een residente van Toevlucht van Maria, en ik weet niet hoe het bij u zit, maar ik voel ondanks een latente afwezigheid van godsvrucht niet meteen de behoefte om me dat tafereel voor de verbeeldende geest te halen.
Hoe dan ook, Ysebaert maakt van de gelegenheid gebruik om de pers een flinke veeg uit de pan te geven. Oude liefde roest niet, maar oude rekeningen ook niet.
"De pers heeft volgens een recente studie van de KU Leuven slechts het vertrouwen van 28% van de Vlaamse bevolking. Terecht blijkt weer."

Ook Jan met de pet, u en ik zeg maar, moet eraan geloven.
"Het verbaast me nog steeds hoe mensen, lieden als jullie dus, blijven trappen in koeievlaaien die de pers verspreiden - hoe kan men zó dom zijn ( er bestaat geen ander woord voor ) om in één en ander klakkeloos zijn beide voeten te zetten?"

Trappen in koeivlaaien dus. Met beide voeten nog wel. Hadden we die oude koeien maar niet uit de sloot gehaald. Ach, mocht de man met het perperkoeken hart zich de moeite getroosten om er eens rustig -eenzaam bij voorkeur- bij te gaan zitten, en tussen de lijnen te lezen, dan had hij zich de moeite kunnen besparen. Een goeie grap uitleggen vermoordt de grap. Het verbaast me dan ook nog steeds hoe 'men' zo dom kan zijn om satire en/of ironie of een afgeleide ervan zelfs met een havikenblik niet te herkennen. Met het libido en de seksuele voorkeur van onze vriend Ysebaert is immers niks mis. Maar ijdelheid is des mensen. Ysebaert typt zijn naam in in Google, en ziet al gauw zijn naam naast die van het Toevlucht van Maria staan. Een pilarenbijter zou er blij mee zijn. Zo niet Ysebaert. Zeer begrijpelijk in de huidige context. Maar dan moet hij zijn eigen site misschien maar eens een inhoudelijke injectie geven.