Nieuwe Vlaamse Leeuw voor de andere Vlaming

Voor wie er mocht aan twijfelen: de Vlaamse Leeuw is nog altijd razend populair: als politiek symbool of als felbegeerd collecter's item. Maar de Brasschaatse schepen Wim Van der Steen heeft toch een alternatief logo ontworpen voor Vlaamsgezinden die geen uitstaans hebben met het Vlaams Belang. Van der Steen ziet met lede ogen hoe extreem-rechts 'onze leeuw' annexeert. (lees: beklad) Kortom: de ene Vlaming is de andere niet, en dat zullen we geweten hebben. De ontwerper in kwestie was zo vriendelijk ons op verzoek een exemplaar van de nieuwe leeuw door te mailen.

Prima intiatief van de Spiritist, maar kritisch als we zijn toch een bedenking. De regenboogkleuren op de achtergrond symboliseren niet alleen vrede, maar ook de holebi-beweging. Ik voel de flauwe jeanettenmoppen al aankomen in Belgicistische kringen.

Wim Van der Steen liet ons ook weten dat hij autostickers voor uw nummerplaat wil laten drukken met zijn logo. Als u binnenkort in de file het logo opmerkt, weet dan dat u met een ruimdenkende doch overtuigde Vlaming te maken heeft. (groot formaat)