Rood in zicht: Thomas Siffer Directeur Communicatie SP.a

Er beweegt wat bij de SP.a. De Vlaamse socialisten hebben volgens sommigen hun achterban verraden sinds hun steun aan het generatiepact. Dat leiddde tot Sp.a Rood: socialisme met bubbels. Als dat maar goed komt... "Kameraden, we gaan beginnen." luidde het linkser dan ooit op de oprichtingsvergadering gisteren. (bron: GVA)

Maar er is meer. 'Meer' heeft een naam: Thomas Siffer. De globetrottende BV/journalist/schrijver wordt Directeur Communicatie bij de SP.a. Het mag officieel nog niet geweten zijn, maar het verschijnt één dezer in de krant.
De keuze van de SP.a is opmerkelijk, want de voormalige haan in het kiekenkot van de Flair zeilde de afgelopen twee jaar de wereld rond. Getuige daarvan 's mans site, en kersverse boek. U ziet ons dan ook virtueel de wenkbrauwen fronsen, want welke voeling heeft Siffer anno 2005 nog met de Belgische politiek? En welke politieke watertjes heeft Siffer tot nu toe eigenlijk doorzwommen? Pas op, wij vinden Siffer best een toffe peer met het hart op de juiste plaats. Iemand die een tsunami trotseert, weet van wanten. En natuurlijk zijn we stiekem jaloers op Siffer: de wereld rondreizen dankzij sponsoring, thuiskomen en meteen een politieke topfunctie versieren: het is weinigen gegeven. Kortom, die man weet van aanpakken en netwerken. Maar of dat voldoende is om de communicatieve violen binnen de SP.a gelijk te stemmen, moet nog blijken. Opgelet, rood in zicht! (bron: eigen berichtgeving)