Bedreigingen

Tenzij u van Mars komt, of een kluizenaarsbestaan lijdt in de bossen van Beernem, weet u dat er hoogspanning in de lucht hangt. Het regent de laatste tijd immers niet alleen stofdeeltjes, maar ook bedreigingen. Onder meer De Standaard, (moraal!)filosoof Etienne Vermeersch en Lvb vielen in de prijzen.

En eigenlijk vielen we allemaal al een beetje in de prijzen. De 'wreedzame' betogers die zich als een kudde makke schapen naar Brussel repten afgelopen zondag verzekerden de goegemeente er immers van dat er volgende keer wel eens klappen zouden kunnen vallen. Voor zover wij er nog niet van overtuigd waren dat een wreedzame moslimbetoging geen evidentie is, zouden de hoofdrolspelers zélf ons daar wel even op attent maken. Altijd fijn om weten welk koosjer vlees we in de kuip hebben. Iedereen die het horen of lezen wil, moet natuurlijk onvoorwaardelijk blij zijn dat er geen auto's in de fik vlogen of rituele slachtingen plaatsvonden die zondag. Hangt er maar vanaf wat je als de norm beschouwt...

Het gevolg van de collectieve en over de kameel getilde moslimreactie kan een pervers effect hebben. Begripvolle Westerse stervelingen die pleiten voor een multiculturele samenleving, kunnen wel eens aan het twijfelen slaan. Ook het vrije begrip kent immers zijn grenzen.

Ondergetekende kreeg nog geen bedreigingen in de mailbox, maar wel een nieuwe cartoon van een lezer met het veelzeggende pseudoniem 'Free Speach'. We volgen bij deze de oproep van Vermeersch om een gewenningseffect te bewerkstelligen.
En ook wel een beetje omdat de maat vol is.