Q is queer for you

Hét nieuws op de FM-band viel deze week te rapen in Vilvoorde. Q-Music zet zijn queeste naar een felbegeerd marktaandeel gestaag voort. Of dat resulteert in een positieve jaarbalans is een ander paar mouwen, maar daar zullen Jan Bosschaert en co voorlopig niet van wakker liggen lijkt het.

Als dat wel zo was, hadden de fortuinlijke jongens en meisjes van de bovenste verdieping aan de Medialaan maar geen goudklomp moeten posteren in een qijsblok. Een veredeld stuk hout, zo blijkt achteraf. Een gewiekste en wellicht minder fortuinlijke luisteraar spreekt van boerenbedrog. Je belooft immers geen koe met gouden horens. Of het moest zijn dat de goudduivel in de man is gevaren. Soit, genoeg gezegden in deze kwestie. Als toeschouwer aan de zijlijn kan je op het eerste zich niet anders dan besluiten dat de actie een voltreffer was. De houtklomp was immers de laatste weken en maanden niet weg te branden uit de kranten en het VTM-nieuws. Een triomferende Bart Bekaert (met goudgele tanden maar dat zie je niet op de radio) toonde zich deze week dan ook een fair winnaar in de krant. En toch...

Wat u niet niet in de kranten las, leest u hier dan maar. De Q-top had immers het snode plan opgevat om de houtklomp te laten landen op woensdag jongstleden: niet toevallig de dag waarop het CIM haar luistercijfers prijs gaf. Dat was buiten de belangstellenden op de Antwerpse Meir gerekend. De Q-handlangers zagen namelijk geen kans om de boel te belazeren. Al lijkt dat laatste alsnog een feit. Het woord is aan de rechter. Benieuwd of die ook goed is voor Q.