Fox News: 'let them go to hell'

Het heeft lang geduurd maar het Amerikaanse Fox News (zowat het equivalent van onze uitzendingen voor derden maar dan de klok rond) heeft een Irakees gevonden die de Amerikaanse soldaten liever niet ziet vertrekken uit Irak. Op het internet circuleert nu een videofragment waarop de kranige Irakese tante Betty Dawisha in een plaatselijk stemlokaal haar duivels ontbindt voor de camera en meteen ook voor de reeds geïndoctrineerde Foxfan:
“Anybody who doesn’t appreciate what America has done and President Bush, let them go to hell”

Ik vrees dat het drummen wordt in het vagevuur. En schiet me dood, maar het zou me niet verbazen als Mevrouw Dawisha nu haar cheque van de Bush-administratie of Fox News -zoek de 10 verschillen!- aan het innen is.

Ook ronduit intriest overigens om zien hoe Amerikaanse blogs van conservatieve/republikeinse strekking het fragment inkleden en/of duiden: nagenoeg niet! Meestal komen die stars and stripes-fuckers niet verder dan een voorspelbaar en sloganesk 'God bless this woman' of 'Gotta love it!'. Educatie is tot nader order nog altijd de voedingsbodem waarop kritische zin gedijt.