Blogger schrapt accounts

Blogger schrapt onterecht en zonder verwittiging accounts. Tenminste als we deze bloggende Meneer uit de States mogen geloven. Het slachtoffer zag tot zijn grote verbijstering -hoe zou u zelf zijn?- niet minder dan vijf van zijn blogs en het daaraan voorafgegane bloed, zweet, en tranen op het blogkerkhof belanden. Na ettelijke pogingen en tonnen volharding om de aanleiding tot deze drastische maatregel te achterhalen, kreeg de pineut in kwestie het netiquette 'linkspammer' opgekleefd.

Nu zal u ons niet meteen op veel begrip en sympathie voor spammers betrappen. Spam is immers niet SAM. Maar de willekeur, almachtigheid, en ongefundeerdheid waarmee dat gebeurt, lijkt hoogst twijfelachtig.
"Regardless of what the subject really was, it was NOT pornographic, it was NOT illegal, it was a very safe and standard subject. The blogs were set up manually, and I took the time, manually, to add articles to them."

Wat is er aan de hand? Het ging over thematische weblogs: weblogs die bijboorbeeld alleen over kippensoep of de permanent van Pieter De Crem handelen. Wie desgevallend en respectievelijk naar Knorr en Braun linkt heeft mogelijk het spek aan zijn been. Moraal van het verhaal voor blogspotters: varieer of crepeer. Of huur uw eigen webruimte.