De fratsen van Freya: reacties

De verbale fratsen van Freya Vandenbossche (SP.a) vielen net zoals de klucht van De Gucht al bij al in goede aarde bij de Nederlandse publieke opinie: Kees Kroket als alternatief voor Jan met de Pet. Freya ligt (sic.) immers niet. Toch apprecieert niet elke rechtgeaarde en vlotgebekte Kees het vingertje van Freya. Wij ontdekten in de Nederlandse blogosfeer het bloedserieuze en vlijmscherpe weblog Groene Khmer. Enkele citaten:
"En heb je ooit een Vlaams echtpaar van middelbare leeftijd stijf gearmd over de boulevard van - pakweg - Oostende of De Panne zien schuiven? Grijze muizen zijn het. Geslagen honden. Verbitterd tot op het bot. Nee, dan ben je blij dat je in het swingende, dynamische Nederland woont."

"Als je bij Visé of Charleroi een schep in de grond steekt (niet doen!) lost hij in een ommezien op, zoveel rotzooi zit er in de grond. Nee, laten ze in België eerst maar eens zorgen dat je behoorlijk naar het toilet kunt zonder door een enkeldiepe laag stront te moeten waden, dan wil ik het best nog eens met ze over burgerlijkheid hebben."

"Voor het gemak zullen we haar (Freya Vandenbossche) openhartigheid maar op het conto van de uitstekende Belgische abdijbieren schrijven. Want begrijp me niet verkeerd: ook België heeft zijn goede kanten."

Er zit iets in. Al vinden sommigen dan weer dat Freya gewoon verkeerd begrepen is.