Waarde toogvrienden

We hoeven niet langer de deur uit voor een fris getapte pint. Inbev en Philips lanceren deze week de zogenaamde 'Perfect Draft' in ons land. De 'Perfect Draft' ziet er een beetje uit als een Senseo-Espresso-automaat, met dat verschil dat er bier uitvloeit i.p.v. koffie. Een huiselijke 'minibiertap' zeg maar.

Voor een kleine 200 euro zijn we onze eigen cafébaas. Eén die ons nooit buitenwerkt om 6 uur 's morgens, en niet begint te zeuren over een rekening die we vergaten te betalen. Gedaan met de zattemansgesprekken, lastige dronkaards, kotsende studenten, en ander geïntoxiceerd tuig!
Bierkenners voorspellen de minibiertap een grote toekomst, omwille van de uitzonderlijke kwaliteit. Klinkt allemaal verleidelijk, maar voorlopig kan je de minibiertap enkel vullen met Jupiler of Stella. Weinig interessant als je bij Duvel zweert. Bovendien betaal je de getapte pintjes dubbel zo duur als de flesjes die je in een krat koopt. Kortom, je drinkt minder maar beter.
Willen wij dan minder drinken? Willen wij dan beter drinken? Ik heb ze wel door, die bierbobo's. Binnenkort ligt er een 'Perfect Draft' van vrouwlief onder de kerstboom, en dan is het voorgoed gedaan met onze nachtelijke escapades. Dit kunnen we niet zomaar laten gebeuren. Daarom zeg ik u, waarde toogvrienden, laat ons een petitie starten tegen die klotethuistap, want hij is een bedreiging voor onze vrijheid. Eén groot complot is het!