Journalisten blunderen: van de dood tot een mesthoop

VTM verklaart een afstammelinge van koning Leopold II 'per ongeluk' dood. De dood komt meestal als een dief in de nacht, deze keer kwam ze als een fait divers in het 7 uur-journaal. Het ontlokte Prinses St├ęphanie de Windisch-Graetz -een hele mond vol voor iemand die monddood is- bij leven en welzijn volgende profetische woorden;
"Ik heb zoveel rendez-vous. U heeft geen idee wat de dood allemaal teweegbrengt!"

Een schadevergoeding voor 'onzorgvuldige verslaggeving' misschien? Hoofdredacteur Eric Goens mag zijn blinkende kruin al nat maken.

Tweede uitschuiver; een krantenjournalist mispakt zich aan een mesthoop. Zo blijkt tenminste uit het persbericht van de federale politie;
"In een Vlaamse krant wordt, in een artikel over fraude met mest, gesteld dat de politie van mestcontroles geen prioriteit maakt. Deze conclusie staat niet in het nog niet gepubliceerde jaarrapport van de Mestbank maar is een conclusie van een journalist. Het artikel, fout besluit over de politie inbegrepen, is deze ochtend overgenomen door een persagentschap en door de websites van een aantalkranten."

Goed om weten waar bij de federale politie de prioriteiten liggen. Afvalzwendel/illegale mestuitvoer is dan ook geen lachertje. En stinkende potjes openmaken heeft zijn prijs.

Besluit: journalisten zijn als dokters. Ze mogen geen fouten maken, want hun fouten zijn onvergeeflijk.