De groene vinger van Demesmaeker

Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker van de N-VA laat op zijn nieuwe site, www.geen200jaar.be, weten dat België geen 200 jaar mag worden. De timing is niet toevallig. België vierde nog maar net zijn 175ste verjaardag, en "zo-kan-ie-wel-weer", moet Demesmaeker gedacht hebben.
De politicus met groene vinger gooit al eens graag de knuppel in het Belgische hoenderhok. Vroeger deed hij dat enkel tijdens de ochtendlijke briefings op de VTM-nieuwsdienst, maar sinds kort hoeft hij geen pokerface meer op te zetten als hij het over Vlaanderen heeft.
De flamingante outing van Demesmaeker heeft echter zo zijn minder prettige neveneffecten. Zo kunnen wij nooit meer met een leeg hoofd gaan winkelen in supermarkt Colruyt, waar Demesmaeker met veel overtuiging de voedingswaren aanprijst. Sterker nog, Demesmaeker's zoetgevooisde stem maakt het politiek varken in onszelf wakker, waarop we steevast "België barst!" scanderen op de groentenafdeling. Maar toegeven, nog altijd liever dàt dan winkelen met de herinnering aan Demesmaeker's wilde seksverhalen. De man heeft in zijn jonge jaren, tijdens zijn talloze Ierland-reizen, meer dan ééns zijn groene vinger uitgelaten bij een vurige roodharige lokale deerne, maar dàt lees je dan weer niet op www.geen200jaar.be.