Ik ben fier op A


De stad Antwerpen verdeelt bij de laatste editie van haar gratis krant De(n) Antwerpenaar een sticker met een Valentijnsboodschap aan de inmiddels beruchte 'A'. Plakken is de boodschap, maar "niet onder stoelen of banken". De begeleidende tekst op de voorpagina vertelt waar dat goed voor is;

"Je hoeft niet in Antwerpen geboren te zijn om er gek op te zijn. Dat heeft niets met "dikke nekken" te maken, maar alles met een doodgewone portie gezonde trots. Dus als je fier bent op Antwerpen, en daar fier op bent, dan kleef je de sticker op een plekje waar iedereen het kan zien. Schoon van "A"!

Burgervader
Patrick Janssens ziet zijn kans blijkbaar schoon om het rotcommerciële feest van de verliefden, beter bekend als 'Valentijn', politiek uit te buiten. Een knalrode liefdesverklaring ! En kom nu niet af met het argument dat rode rozen ook rood zien... Nee, Janssens & Co hopen stilletjes dat de Sinjoor zich wat minder verzuurd door 't stad beweegt, maar vooral dat hij volgende keer 'A' zijn liefde verklaart in het stemhokje.
"Dus als je fier bent op Antwerpen" is bovendien een contradictie in de term pleonasme. Ik moet de eerste Antwerpenaar die niet fier is op zijn stad nog tegenkomen, al mag die zich hieronder in de commentaren ten alle tijde melden. Op straffe van een dineetje bij kaarslicht in het gezelschap van Robbe De Herdt. Dat spreekt voor zich.
Wordt het trouwens niet eens tijd dat die Matroesjka's Antwerps leren?


Update: Blijkbaar is De Derde Belg met de blogprimeur gaan lopen. Dan denkt een mens eens origineel te zijn...