Depressie, Duvel, en Demotte

Het was een bewogen weekje, en ondergetekende heeft zin om dat van zich af te schrijven. In columnstijl. Het is weer even wat anders. Misschien wel anders en beter, want de spot drijven met de Dalai Lama zou nogal misplaatst zijn. Met Koning Albert daarentegen...
Kijk, de voil janetten was het misschien nog niet opgevallen, maar het gaat verbazend goed vooruit met ons land. Depressie is de nieuwe griep van de éénentwintigste eeuw, er zijn nergens zoveel zelfmoorden als in België, en we zijn nooit zo lief voor mekaar geweest. Kortom, de Eddy Wally in ons kraait alom victorie.
Wat lazen we afgelopen weekend in de krant? Er komt een nultolerantie
voor kleine- en middelzware voeten. Behalve als u in het Antwerpse rijdt. "We kunnen al die pv's niet verwerken" roept het parket. Burgervader Patrick Janssens haalt opgelucht adem. Nog zo één en het Belang stevent af op de absolute meerderheid in de koekestad.
Het Belang dus. Het Belang van een Duvel
op tijd en stond bijvoorbeeld. Een Franstalige e-mail stelt dat de brouwerij de extreem-rechtse partij financiert. Kijk, als we binnenkort al geen politiek correcte Duvel meer kunnen drinken, dan wordt het ook ons te veel. Onze Franstalige medemens in het Zuiden ziet ze natuurlijk vliegen na een Duvel of twee. Dat spreekt voor zich, maar blijkbaar heeft ook federaal minister van Volksgezondheid Rudy Demotte de bewuste e-mail ontvangen. Demotte heeft beslist om de reclame en verkoop van alcohol aan banden te leggen. Nog even en Jurgen Verstrepen krijgt een delirium van het geheel door hemzelf heruitgevonden begrip 'vrije meningsuiting'.
Alcohol blijkt trouwens plots even schadelijk te zijn als tabak volgens een internationaal onderzoek
. En daar komen ze nu mee af! Een sigaretje opsteken is al lang niet meer hetzelfde sinds Geena Lisa ons met een broek vol goesting -wat klinkt dat mooi- richting nachtwinkel stuurde. Ach, in de VS vinden rokers zelfs geen werk meer. Hier in Vlaanderen beginnen we te roken omdat we geen werk vinden.
Toch maar eindigen dan met een positieve noot; de Nederlandse wietboeren wijken uit
naar België. De regering Balkenende is zo repressief bezig, dat ze de grens over steken naar -jawel- het pitoreske Limburg. Limburg aan de wiet, we mogen er niet aan denken. Tenzij... om... te... onthaasten... dan...