De Nieuwe Nederwiet met garantie!

Het Nederlandse weekblad De Nieuwe Revue heeft een rel veroorzaakt bij onze Noorderburen omdat het zijn lezers een zakje marihuanazaadjes cadeau doet deze week. Een gulle gift, want met de zaadjes kan u 250 gram nederwiet maken, goed voor een straatwaarde van 2.000 euro. Het tijdschrift reageert met zijn bijlage tegen 'het schandalige drugsbeleid in Nederland."

Voor alle duidelijkheid; Nederland voert een
gedoogbeleid. Een overgrote meerderheid Nederlanders -zo'n 64 procent volgens het blad- is voor legalisering.
Nederland, ooit het walhalla van breeddenkendheid, voelt zich een beetje van de pot gerukt na de stunt van De Nieuwe Revue. Veel
supermarkten weren het blad uit hun rekken. Diezelfde supermarkten bieden een paar rayons verder wel een apotheek geestverruimende dranken aan. 'Hypocriet!', fulmineert de Nieuwe Revue-lezer.
Een gegeven paard mag je bovendien niet in de bek kijken zou een gematigd mens denken, maar dat is buiten de
benevelde Nederlander gerekend;

"Wij hebben klachten gekregen van kopers die kapotte zaadjes aantroffen. Indien u daartoe behoort, kunt u ons uw (kapotte) verpakking + een aan uzelf geadresseerde envelop met voldoende frankering sturen. Wij sturen u alsnog een doosje met zaadjes, in de hoop dat die u heel bereikt."

Het lijkt daar wel op een spermabank ten huize Nieuwe Revue. Enfin, wiet met garantie dus, zowaar een primeur! Voor u trouwens de Bob Marley in uzelf laat zegevieren, toch even opmerken dat De Nieuwe Revue bij onze Vlaamse krantenboeren geen supplementen bevat. U zal dus de grens overmoeten, en eigenlijk kan u dan beter een koffieshop of de
Highlife Hennepbeurs binnenwippen.
Hier in ons land beperkt Humo zich voorlopig tot Eiland-maskers, kauwgom, condooms en ander lekkers om aan te zuigen.