Sex, Durex, en Rock'n Roll

"Jongeren interpreteren de seksuele moraal nogal ruim." Het klonk bijna als een boutade gisteravond in het TV1-journaal. De vzw MJA -Maatschappelijke Jongeren Actie- heeft dat al langer begrepen. Het lanceert nu samen met Durex een nieuwe condoomlijn speciaal voor jongeren. Wie spontaan denkt aan condooms met Kiwi- of Rozebottelsmaak in bolletjesmotief slaat de spreekwoordelijke bal mis. Het gaat 'm alleen maar om de verpakking. De verpakking van de verpakking zeg maar.
The Belgium Popline steekt condooms in mini-platenhoesjes ontworpen door Belgische popartiesten. Vlaams melancholicus
Tom Helsen -bekend van de fijne zinsnede "gotta get in, gotta get out..."- neemt het peterschap van de condoomlijn op zich. Collega's Zornik, Filip Kowlier, Kate Ryan, Buscemi, Das Pop en Vive La Fete hebben hun eigen condoomhoes ontworpen. (Helmut Lotti gaf spijtig genoeg forfait.) Tot grote bevrediging van de MJA in Gazet van Antwerpen;

"Sommige zijn echte juweeltjes, onder andere Filip Kowlier die in Supermanpak '
Ne welgemeende Fuck You' zegt."

Ik mag hopen dat Kowlier mijn libido in het heetst van de strijd niet naar ongekende laagtes stuurt. Al hoeft het zover niet te komen uiteraard. De popcondooms belanden in jeugdhuizen, jeugdcafés, en andere ontmoetingsplaatsen voor jongeren. Café Den Engel komt naar verluid niet in aanmerking.
De MJA hoopt bovendien dat de nieuwe condoomlijn tot een keicoole verzamelwoede leidt bij onze jongere medemens. Waar is de tijd dat we vol overgave plakprentjes van het nieuwe Hulk-album gingen ruilen met onze vriendjes? Tijden veranderen. Copuleren doen die jongeren toch, dus kan je ze maar beter op het veilige viriele pad brengen.