Rock Werchter zonder Nederlanders?

Niet helemaal toevallig met de komst van de eerste lentezon en dito hooikoortsaanval start de voorverkoop van Rock Werchter. De kans dat het walhalla van de Vlaamse rockfestivals ook dit jaar in een wip is uitverkocht, lijkt kleiner. De naar schatting 20.000 Nederlanders die elk jaar weer uitblinken in luidruchtigheid in Werchter, kunnen zich één week eerder naar Nijmegen reppen voor de ééndaagse zuinige versie van RW; 'Rockin' Park'. RW-organisator Herman Schueremans -dé Schuur voor de vrienden- laat het niet aan zijn hart komen in Gazet van Antwerpen;

"Als we op deze manier de zatte Nederlanders uit Werchter weghouden, en de goede overhouden, is dit zelfs een goede zaak."

Mooi zo! Nu nog een festival om de zatte Kempenaars, grofgebekte Antwerpenaars, toonlosse Limburgers, en boertige West-Vlamingen van de wei te houden. RW-peetvader Schueremans zal je trouwens zo snel niet betrappen op een beschonken bui. Onze rockende vijftiger slaat liever een forse snoek aan de haak. Getuige daarvan zijn heroïsche blik op 's mans identikit op zijn VLD-site.

De voorverkoop van Rock Werchter start op zaterdag 19 maart.
Méér weten over de zomerfestivals van 2005 (binnen- en buitenland) ?

Festivalagenda 2link
Festivalinfo België
Festivalinfo Benelux
Virtual Festivals
Sherpa tickets (kaarten bestellen)