Vogelen in 't Stadhuis, vingeren in de Schelde!

'Mieke Vogels plant een grootse comeback'. Dixit Gazet van Antwerpen. Het immer groene meisje van 50 met de blos van een Paula Red-appel mikt op een schepenambt in 2006. En dat zullen we geweten hebben. Oh wat zullen we dat geweten hebben!

Mieke ging na de electorale mokerslag die Agalev incasseerde in 2003 anders leven. Beetje lesgeven, fietsen, tijd voor het gezin. Kortom, datgene wat u ook in het partijprogramma van
Groen! terugvindt. De verslaving die politiek heet, en het verlangen naar een gestreeld ego hebben het politieke vuur in Mieke weer aangewakkerd. In een paginagroot interview trakteert ze ons op een paar markante citaten. Het zou zonde zijn mocht u ze gemist hebben. (Bijvoorbeeld omdat u liever het Staatsblad leest.) Een bloemlezing;

-De Antwerpse ministers komen te weinig op voor Antwerpen. In Brussel kent iedereen dé truuk: beschuldig de Antwerpenaren van 'dikkenekkerij'; dan zwijgen ze meteen."

-Patrick Janssens doet het goed als burgemeester, maar hij wil te graag de vedette zijn. Zijn
A-campagne lijkt vooral bestemd voor zijn eigen herverkiezing."

-Over het
fuifreglement dat de VLD wil invoeren; "Blauwe betutteling! Ik vind dat we de zaken moeten omdraaien. Stadslucht maakt vrij!"

-"Vlaanderen zal multicultureel zijn of 'niet' zijn. Bekijk de jeugd van nu. Van alle baby's wordt 17 procent geboren uit een allochtone moeder. In Antwerpen is dat zelfs 25 procent. We moeten dus wel evolueren naar een multiculturele kennismaatschappij."

-"Filip Dewinter is een zeer goed politicus, maar zijn ideeëngoed is ongelooflijk gevaarlijk."

-"Volgend jaar wordt het voor mij dag en nacht Dewinter!"

De Antwerpse kiezer beslist volgend jaar of hij zit te wachten op de verrijzenis van Vogels. 'Vogels in 't Stadhuis, vissen in de Schelde!" bleek kiezersbedrog, een occasionele
verdwaalde dolfijn buiten beschouwing gelaten. Een nieuwe slogan dringt zich op. Wij tippen -gezien haar Vlaams Belang-fixatie- op 'Vogels in 't stadhuis, Vlaams Belang in de Schelde" of blablabla-gewijs op 'Vogelen in 't Stadhuis, vingeren in de Schelde". Wordt vervolgd.