Vandalen en kogelbrieven

Onbekenden hebben gisteravond in Leuven de auto van Vlaams Belang-leider Filip Dewinter grondig verbouwd. Dewinter vond een gedeukte Belang-mobiel terug met ingeslagen ruiten, en overgoten met een smurrie van verf, eieren en een andere substantie. Kortom, het beestje leende zich niet langer tot een rit richting Ekeren, laat staan tot een gumball-race.
De daders lieten hun frustraties de vrije loop terwijl
Dewinter debatteerde in de Leuvense universiteit. Dewinter verdenkt volgens zijn perswoordvoerder een zestal linkse manifestanten dat aan het protesteren was toen hij arriveerde;

"In elk geval is Filip Dewinter niet van plan om te wijken voor de intimidatie aan extreme politieke tegenstanders. Het enige antwoord op dergelijke geweldplegingen bestaat er in om niet toe te geven aan de terreur en luidop te blijven zeggen wat men denkt !"

Gazet van Antwerpen vroeg Dewinter maandag nog hoe het voelt om al twaalf jaar bedreigingen te ontvangen;

"Dat is niet leuk, maar je leert dat relativeren. Je wordt er zelfs een beetje cynisch van. Onlangs kwam een man hier twee keer met een wapen binnengewandeld. Dan zit je in een heel ander verhaal, kan je je niet meer troosten met de gedachte 'ach, wie zo'n brief schrijft maakt zijn dreigement toch niet waar. Zoiets kan je niet weglachen."

Naïma Amzil, werkneemster met occasionele hoofddoek bij de Ledegemse firma Remmery, is het (weg)lachen ondertussen ook vergaan. Ze nam het zekere voor het onzekere,
en nam ontslag na een nieuwe dreigbrief met twee kogels. Haar baas Rik Remmery vatte het als volgt samen;

"Emotioneel kon ze het niet meer aan''

Het is ver gekomen in Vlaanderen. Benieuwd wanneer hier de eerste hoofden worden afgehakt...


Update: Is Naïma nu ontslagen of niet? Wie kan nog volgen?