Gezocht: Studio Brussel-baas (m/v)

Door een stoelendans van het management van de VRT-radio, wordt Studio Brussel binnenkort onthoofd. Niet dat Al Zarqawi is binnengevallen aan de Reyerslaan, maar Marc Coenen verkiest een directeursfunctie (marktstrategie) boven een hippe leidersrol bij de jongerenzender.

Naar onze bescheiden mening hebben
al die personeelswissels het eens zo genietbare Studio Brussel geen goed gedaan. Kijk, in de tijd van Jan Hautekiet en Bert Geenen werden we al eens getrakteerd op een mistery-track van de Einst├╝rzende Neubauten en de zoetgevooisde Whisky-resonanties van Jan Sprengers of Chris Dusauchoit. En dan vergeten we nog de louterende zondagavonden met het doordringende wereldburgergevoel van Paul De Wyngaert en zijn 'Brieven uit de wereld." Nu, anno 2005, moeten we na twee genietbare platen en een dozijn Fristi-stemmen al snel naar onze zapper grijpen.
Met de humor gaat het al dezelfde kant op. Waar is de tijd van het geweldige
Leugenpaleis (klik en geniet na!), of de flauwe fratsen in Hallo Hautekiet? Vandaag moeten we het stellen met een Michael Jackson-persiflage van de minder dan middelmatige presentator Wim Oosterlinck.
Nee, van parels voor de zwijnen is al lang geen sprake meer. Al is het maar de mening van een oude zak in wording die al eens durft wakker worden met Radio 1, of op zijn tanden bijt omdat het ovenwarme stemgeluid van Christophe Lambrecht veel goed maakt.
Ondertussen blijft het gissen naar de naam van Coenen's opvolger. Naar verluidt zou
Reddy De Mey een terugkeer naar de VRT wel zien zitten...

TV-tip: Wim Oosterlinck treedt vanavond in debat met een paar woeste Michael Jackson-fans in Recht van Antwoord op VTM. (22.05)