2012: Azzuz in 't Stadhuis

AEL-leider Ahmed Azzuz ziet zichzelf als burgemeester van Antwerpen in 2012. Dat zegt hij in een interview met Time Magazine Europe. Azzuz' nieuwe Moslim Democratische Partij (MDP) zou in 2012 de rechtstreekse burgemeesterverkiezingen winnen van Vlaams Belang-imam Dewinter;
"Dewinter gaat waarschijnlijk winnen in 2006, maar in 2012 maak ik een kans."


Wishfull thinking of een overdosis Elixirkes bij wijze van assimilatie? Hoe dan ook, Azzuz ziet ze duidelijk vliegen. Alsof het nog niet erg genoeg is dat een geïmmigreerde West-fluut als Filip Dewinter ons hier in de koekestad de les komt spellen... Dewinter mocht trouwens ook nog eens zijn multiculturele sirene laten loeien voor de Time-lezers; "Als we niet vlug iets doen is het te laat." Dewinter kan zich helemaal vinden in de analyse van journaliste Vivienne Walt.
Walt maakt de vergelijking tussen Amerikanen en Europeanen. In het land van melk en honing zien immigranten zichzelf als echte Amerikanen. God bless America, nietwaar? 'Wij' Europeanen daarentegen voelen ons overrompeld door snelgroeiende etnische populaties. De vlieger gaat vooral op voor de kleinere naties die voor eeuwen overrompeld zijn door vreemde talen, gewoontes, en culturen. Klinkt bekend.
Het artikel in Time Magazine past in een reeks 'De identiteitscrisis in Europa - Leven in de frontlinie'. En dan kan je niet voorbij de loopgraven van het Belang in Antwerpen. Het is trouwens de derde keer in één maand tijd dat Dewinter opduikt in een internationaal magazine.
Bourgeois, eat your heart out!