Nederland: Mokkels versus Pers

Terwijl hier in Vlaanderen Marcel Heymans de pispaal is van bloggend Vlaanderen, richten onze Nederlandse internetcollega's hun pijlen op de traditionele media.
Alles draait rond 12 jaar oude naaktopnames van de bekoorlijke bekende Nederlandse actrice
Marjolijn Keuning, waarop ze iets raars doet met de doucheknop. De fortuinlijke vinder heeft de opnames op straat gevonden. Hij besloot na een acute testosteronopstoot zijn beeldmateriaal te versjacheren. Een beetje promotie is dan altijd meegenomen, dus gooide hij een fragment in avant première op het forum van de site Mokkels.nl.
De showbizzsite pikt het echter niet dat de traditionele media over de ontdekking berichten zonder enige bronvermelding;

"Zowel beeldmateriaal als achtergronden werden gebruikt door RTL Boulevard ('ik ga de site niet noemen, want die site wordt alleen maar groter'), SBS Shownieuws en de voorpagina van de Telegraaf maar geen van deze partijen wist te melden van welke site dit afkomstig was."

Mokkels.nl roept dat de traditionele media het niet kunnen verkroppen dat ze steeds achter de internetfeiten aanhollen. Een niet mis-te-verstane 'middenvinger voor de pers' is het resultaat.
Tenzij het blond stuk verdriet
Joyce van Nimmen nog ergens een derde tiet te voorschijn tovert hoeft het hier in Vlaanderen voorlopig niet zover te komen. De gevestige media zijn bij ons -hoe je het ook draait of keert- nog altijd heer en meester als het over primeurs gaat. Op een paar uitzonderingen na zijn websites en -logs in Vlaanderen kleinschalige projecten, en ik zie daar nog niet direct verandering in komen. Ik moet in elk geval eens goed mijn wenkbrauwen fronsen als ik lees dat sommige webloggers zich tot journalisten uitroepen. Al is het maar om Heymans te tackelen...