De push van Bush

Tot spijt van wie het benijdt; zie ginds komt het vliegtuig van Bush! De Bush-caravaan landt vanavond op Zaventem. 2500 Belgische flikken en 250 leden van de Amerikaanse geheime diensten maken van Brussel een belegerde burcht. Tot woensdagvoormiddag.

Dat
niet iedereen gelukkig is met de intrede van de moderne cowboy/kruisvaarder is niets minder dan een eufemisme. Er was de potsierlijke oproep van het bekrompen SP.a-clubje Animo om onze patatten volgende keer af te gieten op Bush. Althans, op zijn beeltenis. Er zijn de gemeenschappelijke acties van organisaties voor het milieu, de mensenrechten, en vrede en ontwikkelingssamenwerking. Niks nieuws onder de zon. Tot blijkt dat de SP.a-kamerleden en senatoren gaan betogen voor de Amerikaanse ambassade in Brussel. Què? Eet hier iemand van twee walletjes, of is Joyce van Nimmen een shemale? Kijk, ik twijfel er niet aan dat er redenen zat zijn om Bush een rotte pruimentaart in de tronie te gooien. Maar een partij die deel uitmaakt van een regering die de relatie tussen België en de V.S. wil herstellen, en vervolgens tegen de V.S. gaat betogen is niet alleen inconsequent maar ook nog eens hypocriet.
En natuurlijk zijn we allemaal wel een beetje tegen Bush. Als u tot het pretentieus links intellectuele betwetersras behoort dat Bush het liefst afschildert als een domme kloot, verblind door het eigen grote gelijk (net zoals Bush dus), ga dan vooral even op zoek naar het boekje
'Bush is dom en 37 andere clichés over Amerika' van Amerika-freak Frans Verhagen. En huiver bij volgende woorden;
"Een gefrustreerd gepruttel van linkse critici en vooringenomen journalisten die zichzelf bijzonder intelligent vinden. Die de stelling over de domheid van Bush ook nog eens aan anderen opdringen."
Natuurlijk is Bush niet dom. Een dumb ass komt niet in het Witte Huis terecht. Een klootzak wel. En ondertussen is het misschien nuttiger te proberen leven met die klootzak voor de tijd die hem nog rest. Unaids-baas Peter Piot leerde leven met Bush. Zo blijkt uit de weekendeditie van De Morgen;

"U zult het niet graag horen, maar Bush gaf de strijd tegen aids een enorme push."
De push van Bush. Als het goed is, mag het ook gezegd worden.