Der Untergang; Wetstraat 16

De voltallige Wetstraat spreekt schande over een affiche van de Vlaams Belang-jongeren (VBJ). Een paar VB-jongeren lieten zich in een creatieve bui inspireren door de Hitler-film 'Der Untergang'. De VBJ-affiche voorspelt Der Untergang van premier Guy Verhofstadt door de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde. De VLD vindt de persiflage 'wansmakelijk', maar officieel houden de blauwen zich van de stomme van portici 'om geen polemiek te veroorzaken'. Alleen hoofdredacteur Luc van der Keelen van Het Laatste Nieuws haalde gisteren zwaar uit;

"Het gaat hier om de banalisering van één van de grootste misdadigers uit de geschiedenis."

VBJ-voorzitter
Hans Verreyt relativeert vandaag in Gazet van Antwerpen;

"Een geestige affiche en ze heeft helemaal niets te maken met een banalisering van de holocaust!"

Nu hij het zegt, een dijenkletser van formaat! Humor op zijn Belangs dus, al had het ook anders kunnen uitdraaien. Verhofstadt in de huid van orkestmeester van een zinkende Titanic of in die van Mohammed -optimist tot in de kist- Al Sahaf bijvoorbeeld. Op
zijn weblog gaat Verreyt nog een stapje verder;

"Wij weten ook wel dat Verhofstadt een brave koorknaap is in vergelijking met de Duitse dictator. Maar dat Verhofstadt dictatoriale trekjes heeft kan niet ontkend worden."

VB-leider Filip Dewinter doet ook zijn bijdrage aan het spektakel van de geslagen hond;

"Als het maar tegen ons is, is alles toegelaten. Verhofstadt en de Gucht mogen mij een fascist noemen. Dat gaat dan niet over een cartoon, maar over een ostentatieve belediging. Als het over Verhofstadt gaat is het kot te klein."

Eerlijk is eerlijk, de tenen van Verhofstadt zijn inderdaad bijna zo lang als de swastika's van prince Harry, maar hem daarom een Hitler-kostuum passen lijkt ons toch een brug te ver. Verhofstadt mag nog zo zijn best doen om een dictatoriaal beleid te voeren, dan nog zullen wij eerder Dewinter in een Hitler-pak zien ten onder gaan.
Perceptie is alles in de éénentwintigste eeuw. Vraag het maar aan Groen!