Neen tegen de pc-taks, ja tegen Monaco!


'Geenpctaks', de online-petitie tegen de pc-taks, rukt op naar 10.000 handtekenigen. Dat is goed nieuws, want de pc-taks is dat niet. Als die wet wordt, mogen we binnenkort bij de aankoop van een nieuwe pc zo'n 30 tot 40 euro afdokken aan vadertje staat. In totaal gaat het om zo'n 100 miljoen euro volgens de zelfstandigenorganisatie UNIZO.
Laat Justine Hénin-Hardenne m.a.w. maar naar Monaco verhuizen. Zullen wij haar staatskasdéficit wel opvangen! Al gaat het hier dan om een vervangingsinkomen voor auteurs en producenten die sinds de uitvinding van het illegaal downloaden alleen nog choco op hun boterhammen smeren. Een mens
weet tegenwoordig maar nooit waar zijn geld naartoe gaat, laat staan waarvoor hij nog niet getakseerd wordt...
VLD en SP.a zetten vorige week de deur wagenwijd open voor de pc-taks, door de
'vernieuwde wet op het auteursrecht' goed te keuren. Goedkeuren dus, en niet invoeren. Tenminste, dat is wat ze ons in Brussel willen doen geloven. Alsof wij wel eens de pizzakoerier optrommelen, en 'm vervolgens weer wandelen (of snorren) sturen.
Het is met pijn in mijn verketterd hart dat ik een verkozene van de CD&V-tsjeven citeer, maar
Liesbeth Van der Auwera hekelde de hypocrisie van de meerderheidspartijen als volgt in de krant;

"Ik vrees dat ze de taks wel degelijk gaan invoeren, eens de heisa voorbij is."

Ik vrees dat Van der Auwera gelijk heeft, en dat haar woorden meer waard zijn dan wat stokende oppositiepraatjes. Volgens Van der Auwera zal de pc-taks trouwens ook de portemonnee downloaden van kopers van MP3-spelers, GSM's met internetfunctie, en andere digitale opnameapparaten. Kijk, redenen zat om die petitie te tekenen. Of zullen we met z'n allen naar Monaco verhuizen?