Zuiderzinnen: festival van het woord, de politiek, rock 'n roll en een blogger

Zuiderzinnen, 'Festival van het woord', is dit jaar blijkbaar ook een heel klein beetje het festival van de politiek. In de spiegeltent op het GVA-podium zendt 't schoon verdiep zijn zonen uit. Philip Heylen, Patrick Janssens, en Marc Van Peel houden er een 'pleidooi voor een kleinood'. Wat de drie musketiers juist van plan zijn, blijft één groot mysterie. Maar hun act zou hoe dan ook dicht aanleunen bij de shows van Jim Rose. En als u dat niet gelooft, zullen we maar zeggen dat het iets met woord te maken heeft. Van Peel (ook wel bekend als den tsjeef die bleef) laat vooral niet in zijn kaarten kijken in Gazet van Antwerpen.
"Dat zult u wel zien. Ik wil zoveel mogelijk meepikken van Zuiderzinnen. De schrijvers interesseren me niet zo, want die kan ik ook lezen. Wat me wél boeit, is dat je daar politici en andere figuren op een heel andere manier leert kennen."

Netwerken! Het woord is gevallen. Daarvoor moet je op Zuiderzinnen zijn.

Ook opmerkelijk: er is dit jaar rock 'n roll in het 'festival van het woord' geslopen. Admiral Freebee en Luc De Vos gaan iets doen op het Deng-podium in de Monty. En ziedaar, zowaar een blogger op Zuiderzinnen!

Onze tips:
Peter Verhelst, Amélie O, en Jeroen Olyslaegers in de Monty.
Nigel Williams en Boogaarts en Janssen in De Nieuwe Linde.
Wim De Bie in het Zuiderspershuis.
Raymond van het Groenenwoud in de Arenberg,
Afsluitfuif in Petrol met DJ Mauro Pawlowski en Ramsey Nasr.

Programma