Vlaamse helden in Brussel

De crème de la crème van de Vlaamse popscene speelde gisteren covers van zijn helden, op 'HERO(E)S/HELDEN' in de AB in Brussel. Prima idee, naar analogie met het boek Heroes van Steven Borgerhoff, Alex Vanhee, en Pauwels. In het boek brengen Belgische artiesten hulde aan hun helden aan de hand van foto's. Voor 16 euro kon je gisteravond de liveversie van het boek meemaken, en wie er niet bij was heeft niet eens ongelijk naar onze bescheiden mening. Het hele concert was een aaneenschakeling van veel diepte- en veel minder hoogtepunten. De schaarse hoogtepunten werden dan nog verstoord door een bende pubers kakelend in een of ander koeterwaals.
De prijs van meest ergerlijk moment van de avond moet zonder twijfel naar de krijsende zelfverklaarde boerenzoon Luc De Vos van
Gorki gaan. De Vos maakte er andermaal een potje van, zoals dat wel vaker gebeurt, maar als we dan nog eens af en toe verwend worden met een mooie song nemen we de flauwe overgeacteerde bullshit van De Vos er nog wel bij. De Vos koos ervoor Metallica te coveren, zonder bandleden, mét elektrische gitaar. Hetgeen volgde was een oorverdovend rommelig en vals allegaartje van kust-mijn-kloten. Uiteraard kreeg De Vos de lachers op zijn hand. Een bende pubers kakelend in ... juist ja. Het moet pathetisch zijn om vandaag de dag Luc De Vos te heten.
Overigens wel genoten van Das Pop (Michael Jackson), Joost Zwegers (John Lennon), en Sarah Bettens (Tina Turner). Zelfs de Gentse troubadour Roland (Wannes Van de Velde) zorgde voor mooie momenten.