Tsunamitis

Als uw friturist binnenkort zonder frieten zit, weet dan goed waarom. Enkele Belgische boeren willen hun patatten naar Zuid-Oost Azië sturen. Amerikanen begaan tegenwoordig zelfs een moord voor hun friet, dus er breken bewogen tijden aan voor de moordbrigade.

Bovenstaande onzin is uiteraard niet meer dan een karikatuur. Want laat één ding duidelijk zijn; er lijkt geen eind te komen aan de tsunamitis in dit land.
Welgeteld één week voor de climax van Tsunami 1212, worden we platgebombardeerd met smeekbedes van de actie. Tv-spots, radio-spots, krantenartikels, irritante flikkerende banners op websites en -logs... Je kan zelfs de plaatselijke Delhaize niet met een bezoekje vereren, of er staat wel iemand klaar om je een geweten te schoppen. Voor zover dat nog nodig was, want wie nu nog niet doorheeft dat er iets scheelt in Zuid-Oost Azië en dat hij of zij daar iets aan kan doen, leidt een kluizenaarsbestaan in de bossen van Beernem.

Je zou er zowaar een tsunami-indigestie van oplopen, en wie gaat dàt dan wel betalen? Gelukkig vraagt
Artsen Zonder Grenzen ons nu consequent te zijn, en ook geld te storten voor andere crisissen en rampen waar ook ter wereld. Want wie A zegt...