Marocrap viseert Hirsi Ali

De Nederlandse allochtone rappers van de 'Den Haag Connection' blijven verbale kanonschoten afvuren op Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Op hun nieuwe website hielden ze enige tijd Hirsi-Ali al te letterlijk in het vizier, tot deze site er lucht van kreeg. Gevolg; 'Den Haag Connection' tijdelijk een beetje gecrasht. Het foto-album blijkt bij hun digitale come-back plots 'under construction'. Het gastenboek is ondertussen ook offline...

Twee leden van de fijnzinnige rapconnectie kregen eind januari nog 150 uren werkstraf en twee maanden voorwaardelijk voor hun 'Hirsi Ali-diss'. (
downloaden) Het stukje scheldproza van de jongeheren werd niet gesmaakt door de rechter. Ook de vrije meningsuiting kent zijn grenzen. Zelfs in Nederland. Publieke personen met de dood bedreigen ligt er bovendien nogal gevoelig sinds de rituele slachting van oproerkraaier Theo Van Gogh.

Me dunkt dat de woorden van de rechter in dovemansoren zijn gevallen bij onze vrienden Marocrappers. Nu meen ik me overigens wel te herinneren dat rap -zeker Gangsta Rap- en expliciet/direct taalgebruik al altijd een goed huwelijk hebben gevormd. Rappers noemen zoiets 'vrije -yo yo yo!- expressie'. Niet-rappers noemen zoiets doorgaans platte bedreigingen.


Update: 'Den Haag Connection' is opnieuw offline. Of toch niet? Wie de url (http://www.dhc-records.tk) van de stoere Marocrappers intikt, komt automatisch terecht op de site van de Nederlandse politie.