Rokende cafés

Fanatieke anti-rokers die ons onze sigaret niet gunnen tussen pot en pint mogen vanaf nu de tering krijgen. Mocht u het gemist hebben in de krant; een algemeen rookverbod in cafés kan 4.600 jobs en 2.600 failissementen kosten. Zo blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Ernst & Young.

Kom dus vanaf nu niet meer af met de drogreden als zou een algemeen rookverbod in Vlaamse cafés geen consequenties hebben. (cfr. Ierland, Italië) U zou ons zelfs dankbaar moeten zijn voor onze rook die u gratis en voor niks passief mag opsnuiven!
Nog meer cafécijfers? Een gemiddeld stamcafé bedient vooral mannelijke rokers van 18 tot 30. 1,5 procent van de totale bevolking weigert een café binnen te stappen omwille van de fijne tabaksaroma's in de atmosfeer. Goed gek.

In Italië moet de overheid ondertussen 400.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van een ambtenares die haar carrière sleet in een muf kantoortje. De passieve rookster/ambtenares had longkanker, maar stierf uiteindelijk in een verkeersongeluk... Faut-le-faire.