Antwerpen blogt in Zone 03/

Na Gent.blogt nu ook Antwerpen.blogt? Als het van ene Jeroen De Cock -met c o c k- afhangt wel. Zo blijkt uit een paginagroot interview in het 'onbetaalbaar stadsmagazine' Zone03/, dat zodoende de al even onbetaalbare blogosfeer belicht. "Minder vermoeiend dan jogging: blogging", klinkt het nerdiaans ter inleiding. Waarmee het cliché van de asportieve, demodieuze en bebrilde sufferd meteen bevestigd lijkt. Soit, dat bloggers niet bepaald een carrière op de catwalk gerateerd hebben, moge intussen genoegzaam bekend zijn.

'En wie mag die De Cock dan wel wezen?', horen wij daar een ancien de wenkbrauwen fronsen. De Cock blijkt een groen carré confituurke uit het Antwerpse Merksem dat sinds een maand het Vlaamse bloglandschap vervoegt met zijn 'Lichtpunt'. En het wordt maar eens tijd dat de bloggende Sinjoor Gent.blogt countert. Enkele quotes uit het bewuste 03/-epistel;

"De Antwerpse bloggers doen allemaal hun eigen ding. Dat is normaal. Een blog is een soort dagboek. Wanneer je in Antwerpen woont, is de kans groot dat het over de dingen in deze stad gaat."

"Ik denk dat je een pak toeristen kan bereiken. Mijn doel daarbij is zeker om een positieve kant van Antwerpen te laten zien. Ik vind het jammer dat Antwerpen zijn reputatie soms wat tegen heeft. Hier gebeuren zoveel boeiende, positieve dingen. Dat zou ik graag wat in de verf willen zetten."

Is de Antwerpse blogger niet eerder een eigenzinnige loner dan een opportunistische socializer? Time will tell, en we wensen De Cock dan ook alle succes toe. Geïnteresseerde Sinjoren moeten
hier wezen.

Overigens chapeau voor de moed -of is het naïviteit?- die De Cock tentoon spreidt, om als groentje in de slangenkuil van opgeblazen ego's en fluimzekere lama's naar de -weliswaar lokale- pers te stappen. Er zijn er die 'm voor waren, en na een verbale hittegolf met de staart tussen de benen sissend en hevig gesticulerend afdropen.