Pestsites: zoek de typfaut!

De lijst met zogenaamde 'pestsites' van William Schenk telt al zo'n 400 url's. Schenk -computerdokter in het dagelijks leven- waarschuwt ons al enkele weken voor de sites van het bedrijf Infosonar op zijn site oprit.net. (Via)
U hoeft immers niet langer een pornoverslaafde nerd te wezen om ongewenst bezoek te ontvangen op uw harde schijf. Ook een banale typfout kan u een salvo van pop-ups en spyware kosten.

En daar rekent
Infosonar (klikken op eigen risico!) op. 400 nepadressen zitten te wachten op een dyslectische en/of mindergeletterde surfer. Zo volstaat het om www.destandaart.be met een 't' in te tikken, om het pop-up- en spywaremonster wakker te maken. Infosonar mikt niet alleen op nietsvermoedende nieuwsjagers, maar ook op de kleinsten onder ons. Vooral de virtuele versie van de pretparken kunnen wat dat betreft de pret fameus drukken. ('Bobbiaanland', 'Belewaarde', 'Kindertelefoon',...)

Het mag u niet verbazen dat Infosonair geld verdient aan zijn fijne pop-ups. De boodschap is simpel; typ geen fouten, en werp misschien even een blik op
de voorlopige lijst van Schenk. Om af te sluiten nog een paar klappers uit die lijst;

dannawinner.be
kimklijsters.be
rockwechter.be
skbeveren.be
plopsland.be
besnijdenisinfo.be
belastingsaangifte.be

Het moet gezegd; in sommige van bovenstaande voorbeelden ben je beter af met een computer die crasht...

Update: Ook weblogs bezoeken doet u
voortaan op eigen risico. Voor uw geestelijke gezondheid -dat is al langer bekend-, maar nu ook voor uw bankrekening!