Senioren bloggen erop los (nieuwe wijn voor oude zakken)

Het kan aan ons liggen, maar wij hebben de indruk dat er tijdens een wedstrijd van RAFC Antwerp tegenwoordig nog meer te beleven valt dan in de Vlaamse blogosfeer. Het bloggers-block slaat ongenadig toe, sommigen trekken de stekker uit, en wie toch volhardt in de blogheid lult er maar wat op los. Tijd voor een aflossing van de wacht? Het lijkt erop, want onze oudere medemens -die we ook wel eens 'senior' plegen te noemen- bestormt nu het bloglandschap!

Meer dan 1.000 senioren hebben afgelopen weekend een weblog opgestart. De Belgische seniorenwebsite
SeniorenNet.be gaf hen met het project 'bloggen voor senioren' de pap in de mond. Bloggen bij senioren lijkt uit te draaien op een regelrechte hype.

Een lovenswaardig intitiatief als u het ons vraagt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Laat die ouwe knakkers maar hun levenswijsheid verkondigen op het net. Al ben je tegenwoordig blijkbaar al een senior op 44. (Speelt hier iemand vals, of is Paul Jambers een viriele jongeling van 25?)
"We hebben er met veel werk en moeite een technisch hoogstandje van gemaakt." Dixit de initiatiefnemers. De moeilijkheid lag 'm vermoedelijk in de gebruiksvriendelijkheid, want de lay-out van de seniorenblogs is alleen nieuwe wijn voor oude zakken; een goedkope kopie van de Skynet-blog.
Wat ons overigens onmiddellijk opvalt tijdens een surftocht op de seniorenblogs is het geweldige orgelgejengel dat doorgaans de dijk van Benidorm of Sint-Anneke -aka. 'de plage'- siert. Onze favoriet is wat dat betreft de lieftallige
Lisette. (Al was de finale weliswaar een nek-aan-nek race met Frankyboy) Senioren en rock'n roll. Het is altijd al een goed huwelijk geweest. Senioren en blogs? Gaan voor die banaan!

Update: Bart Vandamme heeft zijn eigen senioren-versie van Bavada.