Hoe sterk is de zwalpende fietser?

Sommige krantenartikels lijken op een aprilvis die zijn vervaldatum heeft overschreden. Wat dacht u van 'Dronken fietser is voor 15 dagen rijbewijs kwijt'?
Een man uit Herent stapte na een flinke cocktail van alcohol en drugs -is dat geen tautologie?- op zijn tweewieler. De politie plukte 'm van het fietspad, en trok het rijbewijs voor zijn auto in. (Dat voor zijn fiets zou nogal belachelijk zijn.) Tot daar de feiten.

Hoe sterk is de zwalpende fietser? Is Eva Pauwels weer single, of zitten er een paar carrièreflikken op Coke in het Herentse korps? Het parket, dat besliste tot intrekking van het rijbewijs, verantwoordt;

"Dit is perfect wettelijk. Iedereen die een voertuig bestuurt om het moment dat dronkenschap wordt vastgesteld, riskeert zijn rijbewijs te verliezen. Ongeacht welk voertuig de persoon in kwestie bestuurt op het ogenblik van de vaststelling. In dit geval was het een fiets, maar het kan evengoed om een motorfiets of zelfs om een skateboard gaan."

Superboetes voor fietsers; een schoolvoorbeeld van regelneverij. Denk eraan wanneer u nog eens op de lappen gaat op uw hippe rollerblades, step, of aftandse trottinet. Een scheve voet kan u uw rijbewijs kosten. Tenzij een camera van
'De Zware Voet' meekijkt over de schouder van de politie, uw vriend. Met een beetje geluk krijgt u in dat geval zelfs een gratis lift! (videofragment)