Bourgeois kritisch over weblogs

Vlaams Minister van Media Geert Bourgeois (NV-a) pleit voor meer controle op weblogs. Hij zei dat vandaag in het Vlaams parlement.
Bourgeois wil de Vlaamse politici wakker schudden voor het te laat is, want hij ziet een grote rol weggelegd voor de Vlaamse weblogs ter aanvulling van de traditionele journalistiek. Voorwaarde is wel dat ze zich wat meer sérieux toemeten. Bourgeois -waarom heeft die man eigenlijk een Franse naam?- stoort zich vooral aan het lichtzinnige karakter van sommige weblogs;

"Weblogs kunnen een journalistieke meerwaarde betekenen, maar als ik zie dat velen
hun seksleven -en dat van anderen- zomaar te grabbel gooien voor heel Vlaanderen, dan stel ik mij toch ernstige vragen. Het wordt eens tijd dat webloggers zich bezinnen over hun imago."

Bourgeois kon zelfs beslag leggen op bezwarend fotomateriaal;

"
Hier ziet u één van Vlaanderens meest gerenommeerde webloggers in compromitterende houding. De man -naar verluidt afkomstig uit West-Vlaanderen- werd op heterdaad betrapt in het park van Beervelde. De fotograaf van de zedenpolitie liet aanvankelijk begaan, maar besloot uiteindelijk toch in te grijpen toen zich een door merg en been snijdend gekrijs ontspon in het struikgewas."

Bourgeois' collega
Margriet Hermans (VLD-Vivant) vindt het ongehoord dat Bourgeois de blootfoto zomaar op het internet gooit. Ze begrijpt bevondien niet waarom webloggers zich niet wat meer profileren in de Vlaamse pers;

"De meeste webloggers stellen zich veel te bescheiden op, en voelen zich zelfs te verlegen om reclame te maken voor hun product in de media. Ik ken een weekblad dat een gratis opknapbeurt schenkt in ruil voor een interview, kwestie van de blogger uit zijn sociaal isolement te halen."