Tickets en woekeraars: de jacht is open!

10 Belgische en 30 buitenlandse woekerverkopers van concerttickets zijn opgespoord door de cel 'Internetbewaking'. Het parket probeert nu samen met de concertorganisator ook hun identiteit te achterhalen. Zo schrijft het Nieuwsblad.

Sommige politici met een zeker rock 'n roll-gehalte -Jo Van Deurzen gaf niet thuis- schoten in hun wiek toen bleek dat de tickets voor U2 kort na de uitverkoop opdoken op Ebay, aan prijzen die zelfs een senator doen duizelen. Senatrice Mia De Schampheleire (CD&V) was ook graag naar Bono en de zijnen afgezakt, en hoopt dat woekeraars het voortaan in hun broek doen.
Even de proef op de som nemen. Wat blijkt? Het regent nog steeds
peperdure tickets voor U2. Tenzij u 250 euro voor een ticket een spotprijs vindt...
Ook voor het concert van de verloren gegane glorie Oasis moet je bij Ebay zijn. De Oasis-tickets vlogen vandaag als een 'Champagne Supernova' over de toonbank, en brengen na een halve dag al meer dan het
dubbele van hun verkoopprijs op! Afwachten wat dat 9 dagen later schuift.
Bruce Springsteen danst voorlopig in het donker op Ebay, maar lang kan dat niet meer duren. Tenzij alle kaartjes in de handen van een Springsteen-fan zijn terecht gekomen.

Benieuwd of de heksenjacht van de internetpolitie zijn vruchten afwerpt, of op termijn niks meer dan een druppel op een hete (live-)plaat blijkt. Nog meer benieuwd welke superboete de opgespoorde woekeraars boven het hoofd hangt, als ze daarwerkelijk een bisnummer mogen ophoesten.
Ik heb mijn bedenkingen bij professionele woekeraars. Ze maken handig misbruik van het principe van de vrije markt, maar de gelegenheid maakt de dief. Welke freak dokt in godsnaam 1.000 euro af voor een avondje U2?