Star Academy: 'wat den boer niet eet'

De glimmende zingende melkmuiltjes in 'Star Academy' sieren sinds deze week niet enkel twee keer per dag het KanaalTwee-scherm, maar ook de VTM-kijker moet er nu willens nillens aan geloven. De kijkcijfers lieten te wensen over. Wat den boer niet kent, wat den boer niet eet, moeten ze gedacht hebben.

"De VRT-programmatie heeft iets arrogants. Maar: het is een arrogantie die ik me bij VTM maar wat graag had kunnen permitteren..." Ex VTM-programmadirecteur Jan Verheyen onlangs in Humo met een verklaring voor het succes van programma's die aanvankelijk leken te floppen. Herhaling is de moeder van de perfectie. Perfectie in tv-land vertaalt zich tot nader order in kijkcijfers.

Misschien moeten ze zich aan de Medialaan maar eens een brainstormsessie laten welgevallen. Big Brother is een ouwe knar van 78. En het
Idool 2004 klinkt als de Rick Astley van de éénentwintigste eeuw. Toegegeven, het heeft iets die kinderlijke naïviteit van hippe jongens en meisjes die van een platencontract dromen. Tenminste, voor de toeschouwer die zich in prime time maar wat graag wentelt in leedvermaak. Ach, er zit een -oh cliché!- knop aan het toestel. Er zit ook een knop aan het leven. Nicole, professionele rib uit de borst van Hugo, heeft geen knop -laat staan een facelift- nodig. "Och, oud worden heeft zijn charmes. De ongemakken en rimpels neem ik er graag bij." (uit GVA)

Post Scriptum: De jongens- en meisjes'stars' hebben ook
allemaal hun eigen weblog!