Ratzinger, 'Ratzy' voor de vrienden

‘Habemus Papam’ En het is een bejaarde Duitser van 78 geworden. Joseph Ratzinger, alias Benedictus XVI. ("Ratzy" voor de internetparochianen) Zijn CV vindt u hier. Enkel Ratzy's 'verplichte' lidmaatschap van de Hitlerjugend ontbreekt.

Het mediacircus fabriceert intussen volop witte rook. In het VTM-journaal mocht politiek hoofdredacteur Pol Van den Driessche zelfs opdraven! Of onze politici blij zijn met de keuze van de kardinalen. Què? Verhofstadt, tegewoordig als de dood voor de zwarte rook in Brussel-Halle-Vilvoorde, reageerde weinig enthousiast. Het was ook Vandendriessche niet ontgaan; "Ik geloof dat ze liever een wat progressievere paus hadden gewild, Danneels bijvoorbeeld." Geen kat die ons vraagt of wij blij zijn met de verkiezing van de Wetstraat-paus...


Trouwens, ligt het aan mij of lijkt Ratzy werkelijk op een rat? Een gremlin kan er ook mee door. Al kan die qua conservatisme waarschijnlijk niet tippen aan Ratzy.

What's next? Ratzinger zet de koers van zijn voorganger voort. Gevolg; de kerken blijven leeg lopen, en de volgende paus wordt er één met een klokkenspel van schuurpapier. Maar intussen is het met volle teugen genieten. Ook op het internet. Hier alvast enkele megabangelijke Ratzy-surftips!

The Pope Blog (Ratzy blogt!)
The Ratzinger Fanclub (de fanclub dus)
Conclaaf (Belgische pilarenblogger)