Deng-spot gecensureerd

Sinds de Bracke-soap hebben ze aan de Reyerslaan hun eigen Kultuurkamer. De VRT-directie weert een radiospot van het satirisch maandblad Deng van StuBru. In de spot tracht een of andere onverlaat Vlaams Belang-leider Filip Dewinter te imiteren. (Tracht, omdat hij daar maar gedeeltelijk in slaagt.)

De VRT orakelt dat de commercial in strijd is met het mediadecreet, omdat die een politieke boodschap bevat. Eigenaardig genoeg raakte de Stevaert-spot, die deel uitmaakt van dezelfde campagne, wél door de censuurcommissie. De Vlaamse sossenpaus mag dan wel in de loge zitten, maar Deng-hoofdredacteur Danny Ilegems begrijpt er hoegenaamd niks van in GVA;

"Het is een overdreven krampachtige reactie, en zelfs een beetje kinderachtig. Het mag toch duidelijk zijn dat Deng geen maandblad is dat het Vlaams Belang promoot."

Het mag ook duidelijk zijn dat de VRT het Vlaams Belang promoot, tegen wil en dank. Het werd akkerdju eens tijd dat iemand Vlaanderens ideale schoonzoon -volgens de derde leeftijd van de Luchtbal- te kakken zet!

Kijk, als we zelfs niet meer mogen lachen met het Belang, dan zijn we wel erg ver van huis. En daar hebben we niet eens een C130 voor nodig. Nog even en Geert Hoste haalt de censuurbijl boven in zijn eindejaarsshow. (Ervan uitgaande dat er te lachen valt tijdens een Geert Hoste-show.)

U kan de Deng-spot(s)
hier beluisteren. Mocht dat niet goed lukken, dan kan u alvast de (satirische) tekst lezen.

"Ik wil de één miljoen mensen die op ons hebben gestemd, waarschuwen. De gratis cd met zogenaamd Vlaamse muziek als Soulwax, Arsenal, en Millionaire die bij het extreem-linkse blad Deng zit, bevat alleen maar subversief lawaai en elementen van vreemde origine, die in plaats van op een gratis cd beter op een C130 naar het land van herkomst wordt gezet. Beste vrienden, laat u niet vangen!"