Vlaanderen Feest...Vlaamse foor?

Vlaanderen Feest, allemaal goed en wel (al is er best nog werk aan de winkel) maar da's nog geen reden om er een Vlaamse foor van maken.
In Brussel vonden ze er niet beter op dan de 'Limburgse nachtegaal' annex wandelende botox-commercial Dana Winner op de Grote Markt los te laten. Ook aanwezig voor de massaal opgekomen kiekenfretter; de over de manège gesmeten en zelfverklaarde koning van het Vlaamse lied Will Tura, en godbetert zotskap Bobbejaan Schoepen! In Oostende hadden ze zich dan weer de moeite getroost om Barabara Dex het podium op te takelen, en Sandra Kim -een Waalse nota bene- te relanceren. En in de koekestad mochten Wil -wat doet die poedel op uw hoofd?- Ferdy, La Esterella en Nicole & Hugo hun laatste adem uitblazen. Tevergeefs.
Een Vlaming zou zich nog aansluiten bij de BUB, mocht hij niet beter weten. Diezelfde Vlaming lustte er trouwens ogenschijnlijk wel pap van, hetgeen ondergetekende in een vlaag van acute schizofrenie naar Brel's Vlamingen deed verlangen. Alle stoere gemeenschapsretoriek ten spijt, geef mij maar een leeuw mét klauwen. Ook op een podium.