Geef die tulpen aan Lippens...

Burgemeester Leopold Lippens van Knokke-Heist heeft een protestbrief gestuurd naar Vlaams Minister voor Toerisme Geert Bourgeois (N-VA). De flamboyante Lippens, wereldberoemd sinds zijn uitspraak over de zogenaamde frigoboxtoeristen zo'n 15 jaar geleden, pikt het niet dat Bourgeois hem niet om raad heeft gevraagd over de uitbesteding van subsidies voor de kustsector. Wat is er aan de hand?
Bourgeois, niet bepaald een Belgicist, gaat enkel nog
subsidies toekennen aan promotieacties voor de Belgische kust in Nederland en Duitsland, en dus niet langer in Walloniƫ en Brussel. Francofone Lippens, die samen met zijn familie zowat de helft van het mondaine Knokke bezit, kreeg het bijna aan zijn nobel hart toen hij dat hoorde. De arme man zag in zijn ergste dromen al horden Nederlanders met caravans en bijhorende frigoboxen de grens oversteken. En dat zootje kezen spreekt niet eens Frans! En wat dan met die Duitsers? Die hebben niet eens geld!
Nee, Lippens -en met hem zowat de hele kust- kiest voor Fransen en Franstalige Belgen. De Engelsen mogen er ook nog bij. Als ze tenminste een woordje Frans praten, dat spreekt voor zich. Ach, volgens deze
blogger is in Knokke werkelijk alles te vinden. Binnenkort zelfs tulpen en lederhosen!