Het nieuwe tv-seizoen: recyclage en centen

Het was u wellicht ook al opgevallen; het is weer volop pruimen plukken op de Vlaamse buis. Na de tiende herhaling van FC De Kampioenen -met een Pico in betere tijden- snakt een mens al eens naar iets nieuws. VTM haalt daarom het Hart van Vlaanderen weer vanonder het stof, en recycleert zijn rijke bijdrage aan de Vlaamse popgeschiedenis met 'De meesterwerken van Tien om te Zien'. (Zoals de naam al laat vermoeden zullen de meest 'gedenkwaardige' clips uit het eerste seizoen nog eens uw scherm sieren.)

Bij nichezender VT4 en vrouwenzender Vijf TV, waar de Champagnekurken de laatste tijd harder knallen dan een afgezaagde tweeloop, beloven ze ons geen enkele herhaling tijdens de zomermaanden. Benieuwd of we daar blij om moeten zijn. De nadruk zal dan ook op film liggen.
83 procent van de Vlamingen heeft Vijf TV inmiddels een vaste stek op zijn zapper gegeven. En nog zijn ze daar in Zaventem niet tevreden, want u geeft de nichezender(s) een nicheplaats. Iets tussen 23 en 34 zeg maar. De actie 'De Brandkast' moet daar iets aan veranderen. Het principe is simpel. U programmeert Vijf TV op 5, en VT4 op 4, en wint na een bezoekje van twee BV's 250 euro. Eén van de 40 gelukkigen verdient eind augustus 25.000 euro. Nu nog afwachten wie ze sturen, want een Eddy De Mey of Patricia Ceysens komt er bij ondergetekende NIET in.