Windows '98: omdat we A graag zien

De Stad Antwerpen is de derde grootste jobaanbieder van Vlaanderen. Fantastisch nieuws, alleen jammer dat er geen geld meer over is voor een stabiel softwarepakketje. Het districtshuis van Antwerpen in de Lange Gasthuisstraat -waar de openingstijden sneller krimpen dan onze fallus onder een koude douche, waar gaat dat eindigen?- werkt nog met Windows '98. Dat gaat als volgt.

Je maakt als geduldige burger je opwachting bij de balie, alwaar een gezonnebrande Carmen Waterslaeghers-lookalike je op haar dooie gemakje -en zoals steeds met een half oog op de klok- met een papieren nummer wandelen stuurt richting wachtzaal. Een spijtige speling van het lot gooit echter roet in het eten. Het computersysteem, dat je met het juiste nummer naar het juiste loket doorverwijst, loopt vast. De Carmen Waeterslaghers-lookalike maakt een gebaar richting stadshemel, en vraagt ons geduld. Blijkbaar moet de hele santeboetiek eerst een kwartier afkoelen alvorens herop te starten. Groot is onze verbazing wanneer we op het televisiescherm 'Windows '98' zien verschijnen.
Een kwartier later in de wachtzaal. Je raakt helemaal in trance van het turen naar andermans nummer en dito loket op één van de vele televisieschermen, tot je dat van jezelf ziet verschijnen. Zover kom het niet. Windows '98 geeft er andermaal de brui aan. (De weinige televisietoestellen die geen dienst weigeren spuien sexy R&B-clips (JimTV) en een zweterig potje tennis ergens in Parijs.) Gevolg; verwarring alom. Geluk bij een ongeluk dat de f(l)oor mananger -al heet dat wellicht anders als je op de loonlijst van 't Stad staat- zijn verantwoordelijkheid neemt, en de zaken assertief oplost.

480 nieuwe werknemers dus, en niet één die zijn Visa kan terugvinden voor een Windows XP-pakketje. Ze mogen ons altijd een mailtje sturen. We hebben hier nog een update liggen. Omdat we A graag zien...