Nederlandse bloggers als één blog tegen Europese grondwet

Na het Franse 'non' tegen een Europese grondwet, voorspellen Nederlandse opiniepeilingen almaar meer donkere wolken boven Europaminnend Nederland. Premier Balkenende ziet de bui al hangen, en voelt zich zodoende zelfs geroepen om onze ex-premier Dehaene te citeren. Het doel heiligt de middelen, of nood breekt wet, zullen we maar denken. Weten wij natuurlijk veel hoeveel buizen Dehaene al gefit heeft in Europa.

De oplossing ligt nochtans voor de hand; snoer webloggers de mond. Uit een onderzoek van Web-log.nl (in samenwerking met Minitrue.nl) bleek immers dat de Nederlandse blogosfeer de Europese grondwet maar wat graag in de prullenmand flikkert;

"We zijn overigens niet verrast over deze uitslag. Uit eerder onderzoek door web-log bleek namelijk al dat voornamelijk aanhangers van linkse partijen (met name de SP) fervent bloggen."

Misschien geen slecht idee om eens te peilen naar de politieke voorkeur van de Vlaamse blogosfeer? Linkse ratten en rechtse zakken met een weblog; wie zijn ze?, wat doen ze?, maar vooral... met hoeveel zijn ze? Wij hebben een flauw vermoeden dat de verhoudingen hier niet bijster veel verschillen t.o.v. onze Noorderburen, al weet je maar nooit natuurlijk. Een Franse Tartine is daarom nog geen broodje kroket. Zo zal heel misschien blijken.