Witte ridder verslaat woekeraars

De heksenjacht op internetwoekeraars in concerttickets is geopend. Minister van Economie Verwilghen (VLD) gaat internetproviders zonder meer verplichten de identiteit (IP-adres) van doorverkopers bekend te maken. De witte ridder dient zijn kritikasters daarmee van antwoord. Voorlopig heeft de federale politie ook nog een vinger in de pap te brokken, en dat kost tijd. (Op het flikkenkantoor gaat het er iets minder flitsend aan toe dan op de openbare weg.)

De boodschap is duidelijk; bezint voor ge begint, of zet alvast koffie kwestie van de ticket-SS op een warm onthaal te trakteren. Met ambtenaren-inspecteurs valt immers niet te lachen.

Concertorganisatoren spelen ondertussen zelf voor inspecteur. 150 Bruce Springsteen-fans mochten vorige week nog onverrichterzake huiswaarts keren na een gecombineerde ticket/paspoortcontrole. Devils aan de kassa, en ongetwijfeld nog meer dust op de weg. Tickets op naam zitten in de lift. Ach, als je de woekeraars niet kan strikken dan pak je toch gewoon die arme stakkers met een peperduur betaald ticket aan? Logica op z'n Belgisch.

Wie vrijdag naar het Koning Boudewijn-stadion afzakt met een eBay-ticket hoeft niks te vrezen, zeggen de Heren concertorganisatoren. Er is geen controle gepland tot nader order. Op eBay regent het ondertussen U2-tickets. U betaalt dan naar schatting zo'n 80 tot 250 euro per ticket. Dat valt al bij al nog mee, want dat was ooit het vier- tot vijfvoudige. Komaan Stijn, gaan voor die banaan!

Update 1: Verwilghen zou nog wel een kleine winstmarge toestaan (ong. 1/3 van de prijs), en blijkbaar alleen de grote vissen willen vangen. Dat zei hij vanavond op StuBru. Oh ja; "Ik ben een voorstander van U2 en ik heb al eens gepraat met de leader of the band." Antwoord: U2 is een band en geen politieke partij, Meneer Verwilghen! En die leader heet Bono.
Update 2: De date is vrijdag voor Louis Michel. Original of the species...
Update 3: Verwilghen stuurt inspecteurs naar het Koning Boudewijnstadion om woekeraars bij de kraag te vatten. De tactiek blijft geheim. (bron: GVA)