Antwerp ziet het supergroot

Royal Antwerp FC, de oudste voetbalclub van het land, droomt van een super-Bosuil. Zo schrijft Gazet Van Antwerpen. Twee gewiekste zakenmannen, Charles Van der Beeuren (tevens bestuurslid van RAFC) en Marc Dedecker, maken plannen voor een multifunctioneel stadion voor 20.000 toeschouwers.

Voor de voetballeken en baarmoederadepten; Antwerp is de club die net zijn eindronde in tweede klasse heeft verkloot en zodoende nog een jaartje mag voortknoeien in de zonet vermelde afdeling. Dat stemt een weldenkend voetballiefhebber tot nadenken. Niet zo op de Bosuil. Officieel heet het dat "het voetbal uiteraard centraal blijft staan", maar het nieuwe 'concept' plant ook een tennis- en sporthal naast de business-seats, een restaurant m├ęt speeltuin (voor boulemiepati├źnten met hun kroost), een vip-plein/ondergrondse parking, en een bowling of fitness. Kortom, nog even en Meubelen Verberckmoes vestigt zich op de Bosuil, Golfclub 'The Great Old' ziet het levenslicht, en Antwerp-voorzitter Eddy Wauters raakt verslaafd aan de coke... Toegegeven, er is ook aan de spelers gedacht. Twee torens moeten buitenlandse spelers huisvesten. Kunnen die zwarten alvast niet te laat op training verschijnen...

Ach, megalomanie staat de The Great Old nader dan bescheidenheid. Of hoe een club klein kan zijn op de grasmat, en groots in het hoofd. Te groot. De club gaat nu aan tafel zitten met het stadsbestuur. Datzelfde stadsbestuur (onder leiding van een Kielse rat) dat de geldkraan wil dichtdraaien omdat Antwerp niet promoveert. Laat ons een rat een rat noemen; het voetbal behoort al lang niet meer toe aan de supporters, doch aan het grote geld.

Post Scriptum: 'Zakenman' Rudy Ryckewaert tracht de discussie over het Antwerpse voetbal nieuw leven in te blazen op zijn site 'Metropoolstadion' .