Antwerpen is 'cool'

Wij vroegen ons al langer af waarom het in de koekestad tegenwoordig vol yankees loopt. (al 16 % méér dan vorig jaar!) Het mysterie is nu opgelost, want Antwerpen blijkt een Cool Capital. Zo meldt GVA.

Andere Cool Capitals Amsterdam, Wenen, en Zürich voeren samen met Antwerpen campagne aan de Oostkust van de VS. De vier steden heten in de 1 miljoen brochures en op de site 'de hoofdsteden van de cool'. Kortom, Beavis en Butthead zijn nooit veraf in de stad van Brabo en Visa. De toeristische dienst van de stad had voor die vermelding trouwens één vierde van zijn totaalbudget over.

Of de gemiddelde Sinjoor blij is met die Amerikaanse invasie, laten we even in het midden. Maar feit is wel dat het de laatste maanden erg lang aanschuiven is voor ons dagelijks Big Mac-menu. Antwerpen is dan ook niet voor niks 'the food Mecca of today'. Wees dus voorbereid zoals het een goede gastheer betaamt wanneer zo'n vette yankee u de weg vraagt naar 'the cathedral of our lady', en stuur uw interviewer vriendelijk doch met aandrang door naar Villa Tinto. Bijvoorbeeld.