Politici rijden tram en bus

Vraagt u zich ook wel eens af wat politici uitvreten tijdens apolitieke zomermaanden? Niet elk betiteld hoofd uit het federaal of Vlaams halfrond zuipt zich immers een delirium in een Toscaanse wijnkelder in het gezelschap van een kudde knorrende everzwijnen. Wie thuis blijft, tracht zich alsnog in de schijnwerpers te werken.

Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.a) volgt deze week een driedaagse opleiding tot tramchauffeur. De politieke diva die sneller praat dan haar acties reiken, waagt zich morgen namelijk aan haar eerste rit m├ęt reizigers op het traject van tram 3 tussen Merksem en Zwijndrecht. Het ge├»nteresseerde journaille dat zijn pagina's toch met iets moet vullen in komkommertijd, doet voor de gelegenheid dienst als slachtoffer. Op eigen risico, dat spreekt voor zich. Een mens moet af en toe risico's durven nemen in het leven.
Staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling Els Van Weert (Spirit) toonde zich dan weer van haar beste kant op de plechtige opening van de 'Duurzame Keukenbus'. De plechtigheid vond plaats onder het motto 'koken, keuken, kiezen'. Verder commentaar lijkt overbodig.

Update: Van Brempt slaagde met brio in haar testrit. (Misschien kunnen ze haar beter houden bij De Lijn...)